Online Toolbox

E-learning

Online leren biedt grote voordelen voor medewerkers die de online toolboxen zelf gemakkelijk kunnen plannen

Interactief

Theorie afgewisseld met foto of video-uitleg, kennistoetsen en diverse casussen vanuit de praktijk

Praktijkgericht

Toolboxen gericht op de risico's die van toepassing zijn bij een beroepsfunctie. Hierdoor verzekerd van specifiek onderricht

Online Toolbox

 • Doelgroep
 • Opzet
 • Toolbox
 • Kosten
 • Offerte

Voor organisaties waarbij medewerkers veelal onderweg of op locatie werken.

Het organiseren van een toolbox is meestal tijdrovend. Dilemma's waar veel organisaties tegenaan lopen spelen vaak op, zoals "Welk onderwerp moet ik nu weer kiezen? Waar haal ik de tijd vandaan? Hoe krijg ik de mensen tegelijkertijd op één locatie? Wat doen we als mensen een toolboxmeeting gemist hebben? En, hoe zorg ik voor een overzichtelijke registratie?"
Onze Online Toolbox kan u hier mee helpen.   

Uw voordelen:

 • Besparing in tijd;
 • Eenvoudig toepasbaar en individueel inzetbaar;
 • Plaats en tijd onafhankelijk;
 • Borging van resultaten dmv toetsing;
 • Beschikbaar op smartphone;
 • Professioneel uitgewerkte toolboxen;
 • Ontzorgt, bewaking, monitoring en registratie van uitgevoerde toolboxen gebeurd automatisch;
 • VCA-proof;
 • Altijd en overal digitaal toegang tot de toolboxen (een internetverbinding dient echter beschikbaar te zijn);
 • Optioneel: mogelijkheid tot maatwerk-toolboxen (bijv.  eigen toolboxen of on-boarding);
 • Optioneel: functiegroepen inrichten op risico (gekoppeld aan de hand van bijv. uw functiematrix) 

Voldoe ook aan wet- en regelgeving

Elk bedrijf is verplicht om voldoende onderricht te geven aan haar personeel.

 • VCA* gecertificeerde bedrijven moeten minimaal 4 keer per jaar een toolboxmeeting houden
 • VCA** gecertificeerde bedrijven zijn verplicht om minimaal 10 toolboxmeetings per jaar te organiseren.

Met de Online Toolbox voldoet u eenvoudig aan deze eis. Alle toolboxen zijn altijd up-to-date inzake de laatste wet- en regelgeving.

Medewerkers kunnen eenvoudig via de Online Toolbox leeromgeving de toolboxmodules volgen.

Iedere medewerker krijgt een persoonlijke login, en heeft hiermee de beschikking tot de modules. Hier kunnen uw medewerkers periodiek de door u geselecteerde toolbox volgen. De modules worden door u vooraf bepaald, bijvoorbeeld op basis van de RI&E. Dit kan variëren van 4 tot 10 toolboxen per jaar, afhankelijk van o.a. uw VCA certificering. Hiermee heeft u direct de Toolbox jaarplanning gereed. 

Hoe kun je als bedrijf controle houden op de gevolgde toolboxen?

Dat is heel eenvoudig. Je hoeft hier als organisatie niets voor te doen. Iedere maand ontvangt de coördinator een rapportage per e-mail. Hierin is direct inzichtelijk wie de toolbox hebben gevolgd én wie deze met succes hebben afgesloten. Op deze manier is direct aantoonbaar aan, bijvoorbeeld de auditor, dat toolboxen worden gevolgd. Een afsluitende toets zorgt ook direct voor aantoonbaarheid dat medewerkers de toolbox ook écht hebben gevolgd. Daarnaast krijgt de coördinator toegang tot onze online omgeving om deze gegevens ook zelf online te bekijken.

U bepaald zelf de volgorde waarin de toolboxen afgenomen moeten worden. Medewerkers die niet tijdig de toolboxmodules afnemen krijgen automatisch een notificatie email ter herinnering. U bepaald zelf de volgorde van de toolboxen, zo kunnen nieuwe medewerkers op elk moment instappen zonder dat zij belangrijke toolboxen overslaan. U neemt alleen af wat u daadwerkelijk nodig heeft en betaald dus niet voor een complete database met toolboxen die niet relevant zijn. 

Optioneel: Aan de hand van bijv. een functie/risico matrix kunt u de benodigde toolboxen koppelen aan risico's behorende bij een functieprofiel. Hierdoor volgt bijvoorbeeld een kantoormedewerker andere (en eventueel minder) toolboxen dan bijvoorbeeld een installateur. 

Iedere Toolboxmodule duurt 15 tot 30 minuten, is voorzien van een vaste structuur en behandeld de volgende onderwerpen:

  • Wetgeving
  • Feiten
  • Risico's 
  • Inventarisatie
  • Beheersmaatregelen
  • Goede Praktijk
  • Discussie 
  • Kennistoets

Alle toolboxmodules worden voorzien van ondersteunend foto en/of filmmateriaal en vervolgens afgerond met een kennistoets. Op deze manier wordt de kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu van de medewerkers getoetst en geborgd.

Welke toolboxen zijn beschikbaar?

U kunt zelf aangeven welke toolboxen u nodig heeft. Bij een offerte aanvraag ontvangt u een lijst van onze uitgebreide databank. Mocht de door u gewenste toolbox er niet bij staan dan kunt u deze aanvragen. 
De toolboxen zijn/worden opgesteld door een hogere veiligheidskundige. Zo bent u verzekerd dat de toolboxen aansluiten bij uw specifieke organisatie.

Tevens kunnen wij toolboxen voorzien van uw eigen foto/filmateriaal of volledig aanpassen aan uw specifieke bedrijfswerkzaamheden. Voor deze toolboxen-op-maat wordt eenmalig (per toolbox) een vast tarief gehanteerd; voor het opstellen van de inhoud, het ontwerp en de inrichting van de digitale leeromgeving (wij behouden echter alle rechten, ook van de op maat gemaakte toolboxen). 

Van Dalen Training

Uw investering

Onze prijs: vanaf € 5,00 per gebruiker/per toolbox.

Afhankelijk van bijvoorbeeld de VCA verplichting of andere certificering sluit u per jaar de frequentie van het gewenste aantal toolboxen af. Wij berekenen geen opstartkosten en factureren per periode per gebruiker/per toolbox. Zo bent u er van verzekerd dat u nooit te veel betaald. 

Bijvoorbeeld: voor een VCA* gecertificeerd bedrijf met 60 werknemers:
4 x per jaar Online Toolbox  x aantal gebruikers x € 5,00 = € 1200,00 per jaar.
Wij factureren in dit geval per kwartaal € 300,00

 

Optioneel kunnen wij voor u (bijvoorbeeld aan de hand van bijv. een functie/risicomatrix) ook verschillende functiegroepen aanmaken. 
Indien u gebruik wilt maken van de optie om functiegroepen aan te maken, worden hiervoor eenmalig implementatiekosten berekend afhankelijk van het aantal in te richten groepen.

Voorwaarden abonnement:

 • Facturatie per periode, op basis van frequentie (excl. BTW)
 • Doorlooptijd van het abonnement is één jaar. Hierna maandelijks opzegbaar

Liever een fysieke toolboxmeeting op uw eigen locatie laten verzorgen? 
Dat kan, bekijk hier onze mogelijkheden

Meest gestelde vragen over de Online Toolbox

Ja zeker, hiervoor komen we vrijblijvend bij u op locatie. Dit is tevens mogelijk via een Teams meeting. 

Ja, u kunt deze zelf uitkiezen. Meestal wordt deze afgestemd op de risico’s die bijvoorbeeld uit uw RI&E of andere audit naar voren zijn gekomen.

Het is mogelijk dat wij u hierin adviseren, wij vragen u dan naar o.a. de RI&E en een functiematrix.

Wij beschikken over een zeer uitgebreide databank. Mocht de door u gewenste toolbox er niet zijn dan kunt u deze bij ons aanvragen. 

Ja, het is zeker mogelijk dat er binnen een bedrijf verschillende toolboxen worden afgenomen. Niet elke functie heeft immers dezelfde risico’s.  

Ja, de toolboxen zijn zowel op een computer, iPad, tablet of mobiele telefoon uit te voeren.

Let op! Men moet wel de beschikking hebben tot het internet.

De coördinator ontvangt inloggegevens waarmee hij/zij toegang heeft tot een online dashboard.

Tevens ontvangt u maandelijks een rapportage overzicht van de gevolgde toolboxen en resultaten.

Ja dat kan. Tijdelijke medewerkers krijgen hiervoor een tijdelijke registratie, welke maandelijks (buiten het abonnement) aan u gefactureerd wordt. 

Hiermee wordt inzichtelijk of de werknemer de inhoud van de toolbox begrepen heeft en deze ook kan terugkoppelen in de vorm van kennis/casus vragen. 

Ja, de voltooide toolboxen blijven gedurende tenminste een jaar toegankelijk voor de werknemers, of zolang het abonnement duurt.  Zo kunnen medewerkers later nog eens terugkijken. 

Het dasboard is een (besloten) omgeving specifiek voor uw bedrijf ingericht en alleen toegankelijk voor uw medewerkers. Hier vindt u bijvoorbeeld uw bedrijfslogo en eventueel uw veiligheidsreglement, maar ook een mededelingenbord voor belangrijke mededelingen. Daarnaast is de discussiegroep ook vanuit hier te gebruiken.

Het dashboard geeft elke medewerker toegang tot:

 • de toegewezen toolboxmodules
 • de discussie groep
 • een persoonlijk resultatenoverzicht
 • Status van de toegewezen toolboxen

Alle medewerkers hebben via hun eigen inloggegevens toegang tot het dashboard. Vanuit hier starten zij de Online Toolboxen.  Tevens hebben ze vanuit hier inzage in hun eigen resultaten.

De coördinator krijgt via het dashboard tevens toegang tot het Pro Panel, waar de statistieken en resultaten van alle medewerkers terug te vinden zijn. 

Alle medewerkers krijgen via het dashboard toegang tot de discussiegroep. Deze is afgeschermd voor gebruikers van buiten af, dus alleen uw eigen medewerkers hebben toegang en inzage tot de discussiegroep.

De module registreert automatisch per onderdeel (Wetgeving, Feiten, Risico’s, Inventarisatie, Beheersmaatregelen, Goede Praktijk, Discussie, Kennistoets) wanneer en hoelang er activiteit gemeten is. Tevens moet de werknemer een onderdeel als voltooid markeren alvoren ze verder kunnen in de module. 

Dit geldt ook voor video’s, de medewerker kan pas verder in de module nadat het filmpje helemaal afgekeken is. Deze kan tussentijds niet handmatig verder gespoeld of gepauzeerd worden, bij het wegklikken naar een ander venster zal het filmpje pauzeren. De module kan pas als voltooid gemarkeerd worden als het filmpje afgelopen is.